«13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΩΝ»

«13 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ: ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΡΙΣΤΕΡΟΧΕΙΡΩΝ»

 Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων, η οποία γιορτάζεται στις 13 του Αυγούστου, 

σας παρουσιάζουμε μερικές ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τους αριστερόχειρες, που ίσως δεν γνωρίζατε !

                                                                                                                                                                       

1. Η 13η Αυγούστου καθιερώθηκε ως η Παγκόσμια Ημέρα Αριστερόχειρων στην Μεγάλη Βρετανία το 1992, και με τα χρόνια απέκτησε μεγάλη εμβέλεια, καθώς ενημέρωνε για τις προκλήσεις των αριστερόχειρων.

2. Δεν υπάρχουν μόνο άνθρωποι αριστερόχειρες! Σύμφωνα με μελέτες υπάρχουν διάφορα ζώα και πουλιά που χρησιμοποιούν αποκλειστικά το αριστερό τους ''χέρι'' για να φάνε.

3. Οι περισσότεροι αριστερόχειρες ζωγραφίζουν τις ανθρώπινες φιγούρες, με πρόσωπο που κοιτάει προς τα δεξιά.

4. Πολλές φορές ο γραφικός τους χαρακτήρας είναι δυσανάγνωστος. Η φορά γραφής τους είναι από πάνω προς τα κάτω και από τα δεξιά προς τα αριστερά (το αντίθετο ισχύει για τους δεξιόχειρες).

5. Παλαιότερα, οι συνθήκες στο σχολείο για τους αριστερόχειρες ήταν συχνά ακραίες. Σήμερα, έχουν γίνει κάποια βήματα προόδου καθώς η φορά γραφής στα βιβλία των Μαθηματικών και της Γλώσσας απευθύνεται σε όλους τους μαθητές ανεξάρτητα με ποιο χέρι γράφουν. Παρόλα αυτά, στην πραγματικότητα αφορούν ένα τρόπο γραφής για τους δεξιόχειρες, στον οποίο μαθαίνουν να προσαρμόζονται οι αριστερόχειρες!

6. Περισσότερα από 2.500 άτομα τραυματίζονται όταν χρησιμοποιούν διάφορα αντικείμενα που προορίζονται κανονικά για τους δεξιόχειρες.

7. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι αριστερόχειρες χρησιμοποιούν περισσότερο την δεξιά πλευρά του εγκεφάλου τους, με αποτέλεσμα να έχουν πιο καινοτόμο τρόπο σκέψης, να είναι πιο δημιουργικοί και να έχουν κλίση στην τέχνη, την μουσική και τον χορό.



Πηγές : ant1live.com / sansimera.gr 

Πηγή εικόνας: pavlosmelas.com