5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΓΚΟΦΡΕ

5 ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΧΕΙΡΟΤΕΧΝΙΕΣ ΜΕ ΧΑΡΤΙ ΓΚΟΦΡΕ

Το χαρτί γκοφρέ είναι παρόν σχεδόν σε όλα τα σπίτια ! Σίγουρα όλοι μας το έχουμε χρησιμοποιήσει κάποια στιγμή στην ζωή μας, είτε στο σχολείο είτε στο σπίτι μας ! 

Καιρός, λοιπόν, να το αξιοποιήσετε ξανά και να κάνετε φανταστικές δημιουργίες είτε μόνοι σας είτε με τα παιδιά σας !

Παρακάτω σας προτείνουμε 5 ιδέες για να κάνετε τις καλύτερες και πιο χρήσιμες χειροτεχνίες με χαρτί γκοφρέ!


~ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΩΝ ~

Πηγή εικόνας: eimaimama.gr

Γνωρίζετε πως με λίγο πολύχρωμο χαρτί γκοφρέ και λευκή κόλλα μπορείτε να κάνετε τα αντικείμενα που χρησιμοποιείτε στο σπίτι ή γενικά στην καθημερινότητά σας, πολύ πιο ενδιαφέροντα; 

Κόψτε διάφορα κομμάτια γκοφρέ σε ό,τι σχήμα και χρώμα επιθυμείτε και κολλήστε τα πάνω σε βάζα, ποτήρια, θήκες κεριών, διακοσμητικές πιατέλες κτλ. . 

Μπορείτε επίσης, να καλύψετε τελείως κάποια επιφάνεια, όπως σε ντοσιέ και να περάσετε πάνω από το γκοφρέ την λευκή κόλλα και βερνίκι, γυαλιστερό ή ματ, για να αποκτήσει τελείως διαφορετική όψη.


~ ΚΑΡΤΕΣ ~

Πηγή εικόνας: eimaimama.gr

Το χαρτί γκοφρέ δεν χρειάζεται να το χρησιμοποιήσετε μόνο για να το κολλήσετε κάπου. Αντίθετα, εάν το βρέξετε και το ακουμπήσετε σε χαρτί ή χαρτόνι, τότε θα λειτουργήσει ως υλικό ζωγραφικής και θα μεταφέρει το χρώμα του και το σχέδιο που υπάρχει σε αυτό !

Για αυτό και σας το προτείνουμε ως έναν πανεύκολο και δημιουργικό τρόπο για να διακοσμήσετε τις κάρτες σας. Προσθέτετε έτσι, όχι μόνο φαντασία αλλά και το προσωπικό σας στυλ !


~ ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ~ 


Πηγή εικόνας: www.artesanatopassoapassoja.com.br

Σε όλους αρέσει ένα όμορφο βάζο με λουλούδια! Παρόλα αυτά, τα αληθινά λουλούδια μερικές φορές ίσως δεν είναι και η καλύτερη ιδέα. Σε αυτές τις περιπτώσεις, μπορείτε να φτιάξετε εσείς όμορφα άνθη χρησιμοποιώντας χαρτί γκοφρέ, κλωστή, κόλλα και μερικές χάντρες. 

Με συνοπτικά βήματα :

- Τυλίγετε την χάντρα με χαρτί γκοφρέ. 

- Αφήνετε να περισσεύει λίγο το χαρτί και δένετε σφιχτά με κλωστή της επιλογής σας.

- Κόβετε το υπόλοιπο γκοφρέ σε σχήμα πετάλου στο μέγεθος που επιθυμείτε (όπως στην εικόνα)

- Το τοποθετείτε γύρω από την χάντρα και με κλωστή το δένετε σφιχτά. Θα πρέπει να μένει ανοιχτό από το πάνω μέρος.

- Προσθέτετε ό, τι άλλο επιθυμείτε...όπως κοτσάνι κτλ.


~ ΚΑΡΔΙΑ ΜΕ ΑΠΟΤΥΠΩΜΑ ~


Πηγή εικόνας: diyblogers.com

Μία χειροτεχνία πολύ όμορφη αλλά και συμβολική, που μπορείτε να κάνετε με το παιδί σας είναι η καρδιά με το αποτύπωμα του χεριού όλων των μελών της οικογένειά σας ή και ξεχωριστά! Πάνω σε χαρτόνι ή σε οποιαδήποτε άλλη επιφάνεια προτιμάτε, σχεδιάζετε το περίγραμμα του/-ων χεριού/-ων. Στην συνέχεια, το γεμίζετε χρησιμοποιώντας χαρτί γκοφρέ που έχετε κόψει και έχετε κάνει μικρές μπαλίτσες. Μόλις είστε έτοιμοι με αυτό, καλύπτετε με διαφορετικό χρώμα γκοφρέ το κενό που έχει δημιουργηθεί ανάμεσα. Έτσι έχετε δημιουργήσει μία καρδιά που θα μπορεί πάντα να διακοσμεί το σπίτι σας!


~ ΖΩΓΡΑΦΙΕΣ ~


Πηγή εικόνας: kidsactivitiesblog.com

Οι ζωγραφιές είναι η καλύτερη απασχόληση σχεδόν για όλα τα παιδιά. Μία ζωγραφιά όμως, μπορεί να γίνει μία ακόμα πιο δημιουργική ασχολία!

Αντί για μαρκαδόρους ή ξυλομπογιές, αφήστε το παιδί σας να χρησιμοποιήσει χαρτί γκοφρέ σε διάφορα χρώματα. Δεν χρειάζεται ψαλίδι για να το κόψει, μπορεί να του δώσει πολύ εύκολα ό,τι σχήμα του αρέσει, φτάνει μόνο μία απλή κόλλα στικ για να κολλήσει στο χαρτί και το αποτέλεσμα θα είναι καταπληκτικό! 


ΚΑΛΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ!