ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΠΙΠΑΣ

ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΜΕ ΣΥΡΜΑ ΠΙΠΑΣ

Το σύρμα πίπας, είναι ένα από τα καλύτερα υλικά χειροτεχνίας για μεγάλους αλλά και για τα μικρά παιδιά! Είναι απίστευτα εύκαμπτο, μπορεί να πάρει οποιαδήποτε μορφή επιθυμείτε και δεν σπάει σχεδόν ποτέ!  Δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσες καταπληκτικές χειροτεχνίες μπορείτε να δημιουργήσετε σε συνδυασμό με διάφορα άλλα υλικά!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για τέτοιου είδους δημιουργίες!


~ ΦΙΓΟΥΡΕΣ ~

Πηγή εικόνας: fabulesslyfrugal.com 

Αν αγαπάτε τους σούπερ ήρωες, μυθικά πλάσματα, ζωάκια κ.ά., είναι πολύ εύκολο να τα κατασκευάσετε με ελάχιστα υλικά!

Χρησιμοποιείστε :

- Σύρμα Πίπας (διάφορα χρώματα)

- Χαρτόνι Γκοφρέ ( για ένδυση, όπως τα φορέματα της εικόνας)

- Χαρτόνι Κάνσον - Τσόχα - Αφρώδες Χαρτόνι

Ματάκια 

- Καλαμάκια και Χάντρες

και πολλά άλλα...


Για ανθρώπινες φιγούρες θα χρειαστείτε 3 με 4 σύρματα πίπας, τα οποία θα τυλίξετε μεταξύ τους για να τους δώσετε την απαραίτητη μορφή και κίνηση (χέρια, πόδια, κεφάλι). Εάν θέλετε να δώσετε και μία πιο τρισδιάστατη αίσθηση μπορείτε να κόψετε τα καλαμάκια σε μικρά κομμάτια και να περάσετε το σύρμα πίπας ανάμεσά τους (όπως και στην εικόνα).

Για τα δρακάκια, χρειάζεστε 4 σύρματα πίπας. Στην αρχή, κόβετε ένα κομματάκι αλουμινόχαρτου και το κάνετε μπάλα. Γύρω από αυτό θα τυλίξετε σύρμα πίπας. Στην συνέχεια, κόβετε τέσσερα κομμάτια που θα λειτουργήσουν ως πόδια και τα κολλάτε στο στρογγυλό μέρος που φτιάξατε πριν. Σχεδιάζετε σε ένα είδος χαρτονιού της επιλογής σας φτερά, αυτιά και πατουσάκια, τα κόβετε και τέλος τα κολλάτε στα κατάλληλα σημεία.


~ ΜΑΝΤΑΛΑΚΙΑ - ΜΑΡΙΟΝΕΤΕΣ ~


Πηγή εικόνας: karidotsouflo.gr / onelittleproject.com

- Σε περίπτωση που έχετε μικρά ή μεγάλα ξύλινα μανταλάκια, μπορείτε να τα διακοσμήσετε και να τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι ή το γραφείο σας, ως σελιδοδείκτες, μαγνητάκια ή οτιδήποτε άλλο σκεφτείτε. Δεν χρειάζεστε πολλά πράγματα, παρά μόνο χρώματα (μαρκαδόρους ή τέμπερες), μαγνητάκια, χρυσόσκονες, ματάκια, σιλικόνη ή κόλλα στιγμής και φυσικά σύρμα πίπας ώστε να τα κάνετε πιο διασκεδαστικά!

- Οι μαριονέτες - τερατάκια για τα δάχτυλα, είναι μία από τις πιο εύκολες και πιο διασκεδαστικές χειροτεχνίες με σύρματα πίπας. Διαλέξτε ένα σύρμα πίπας σε όποιο χρώμα θέλετε, γυρίστε το γύρω από το δάχτυλό σας και αφήστε αυτό που περισσεύει ελεύθερο. Πάνω σε αυτό το κομμάτι μπορείτε να κολλήσετε πομ-πον και ματάκια για να φτιάξετε όμορφες φατσούλες!


Αφήστε την φαντασία σας να δουλέψει και προσθέστε το προσωπικό σας στυλ σε όλες τις κατασκευές!

Καλές Χειροτεχνίες!


Πηγή εικόνας: fabulesslyfrugal.com