ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΞΥΛΟ BALSA

ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ ΑΠΟ ΞΥΛΟ BALSA

Το ξύλο balsa, είναι το ιδανικότερο είδος ξύλου για χειροτεχνίες, κατασκευές μακέτας και σε εφαρμογές μοντελισμού!

Είναι ένα ελαφρύ και μαλακό, ξύλο που το κάνει ιδιαίτερα εύκολο στην κατεργασία, στο κόψιμο, στο σκάλισμα κτλ. Διαθέτει παράλληλα, μεγάλη αντοχή και μπορεί να τριφτεί  αλλά και να βαφτεί χωρίς καμία δυσκολία.

Σε περίπτωση λοιπόν, που ψάχνετε τρόπους και υλικά κατάλληλα για να απασχοληθείτε με την δημιουργία χειροτεχνιών, επιλέξτε το ξύλο balsa! Συγκεντρώστε κομμάτια από διάφορα μεγέθη, διαμορφώστε τα με διάφορους τρόπους ώστε να συνδέονται μεταξύ τους και δημιουργήστε ιδιαίτερα σχέδια!



ΦΩΤΑΚΙ

 Πηγή εικόνας και κατασκευής: gingeredthings.de

 Σε ποιον δεν θα άρεσε ένα ιδιαίτερο διακοσμητικό φως; Παραπάνω στην εικόνα δίνονται αναλυτικά τα βήματα που θα πρέπει να ακολουθήσετε ώστε να το δημιουργήσετε. Φυσικά, μπορείτε να προσθέσετε και την δική σας προσωπική πινελιά για να ταιριάζει όσο περισσότερο γίνεται στο δικό σας γούστο. Μπορείτε να το χρωματίσετε, να του προσθέσετε διάφορα αξεσουάρ χειροτεχνίας αλλά και να του δώσετε διαφορετική διάσταση ή σχήμα!

 Μία συμβουλή! Σε περίπτωση που το ξύλο δεν είναι πολύ εύκαμπτο, μπορείτε να το μουλιάσετε σε ζεστό νερό. Με αυτόν τον τρόπο το ξύλο θα μαλακώσει και πολύ εύκολα θα το διαμορφώσετε στο σχήμα που επιθυμείτε. Μόλις στεγνώσει, το ξύλο θα παραμείνει στην τελική μορφή που του δώσατε!


-  ΓΛΑΣΤΡΑΚΙΑ


Δεν χρειάζονται ούτε πολλά υλικά ούτε και πολύς χρόνος για να φτιάξετε γλάστρες, μικρές και μεγάλες για τα φυτά σας!

Τα  βήματα είναι πολύ απλά:

  •       Αρχικά, θα χρειαστεί να κόψετε το ξύλο balsa στο μέγεθος που θέλετε να είναι η γλάστρα σας. Πρέπει να κοπούν 5 κομμάτια στο σύνολο.
  •       Στην συνέχεια, κολλάτε τα κομμάτια μεταξύ τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε σιλικόνη ή κάποιου είδους κόλλα κατάλληλη για ξύλο, ώστε να παραμείνει σταθερή η κατασκευή σας.
  •       Σε αυτό το σημείο, διακοσμείτε με τον τρόπο που προτιμάτε την γλάστρα σας.
  •       Προτού τοποθετήσετε το φυτό σας με το χώμα, πρέπει να προσθέσετε στο εσωτερικό της γλάστρας κάποιου είδους προστατευτικό (αλουμινόχαρτο ή χοντρό χαρτόνι). Αυτό γιατί το ξύλο balsa είναι σχετικά λεπτό και απορροφά εύκολα τα υγρά. Οπότε σε περίπτωση που το φυτό σας θα θέλει πότισμα θα πρέπει να είστε προσεκτικοί.
  • Τοποθετείτε το χώμα, το φυτό της επιλογής σας και έτσι η γλάστρα σας είναι έτοιμη για διακόσμηση!


-   ΣΕΛΙΔΟΔΕΙΚΤΕΣ

 Για όσους διαβάζουν βιβλία και χρειάζονται συνεχώς έναν σελιδοδείκτη, αυτή είναι η λύση!

Χρησιμοποιήστε το ξύλο balsa και κόψτε το στο σχήμα που σας αρέσει (με κοπίδι ή ειδικό ψαλίδι κτλ.). Για να κάνετε την επιφάνεια του σελιδοδείκτη πιο λεία, τρίψτε το ξύλο με γυαλόχαρτο. Στην συνέχεια, μπορείτε να τον διακοσμήσετε είτε με ακρυλικά χρώματα, ώστε να μην ξεθωριάσουν εύκολα, είτε μπορείτε να δώσετε μία πιο τρισδιάστατη μορφή σκαλίζοντας πάνω γράμματα ή σχέδια της αρεσκείας σας, χρησιμοποιώντας ειδικό μηχάνημα.

Θα ήταν ωραία ιδέα να τρυπήσετε το πάνω μέρος του ξύλου και να τοποθετήσετε επιπλέον αξεσουάρ. Στο τέλος, μπορείτε να προσθέσετε ειδικό βερνίκι γυαλιστερό ή ματ για να δώσετε την επιθυμητή όψη στον σελιδοδείκτη σας!


Πηγή κεντρικής εικόνας: diyprojects.com