ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Η Διεθνής Ημέρα Ανάγνωσης Ηλεκτρονικού Βιβλίου (e-book) καθιερώθηκε το 2014 από την OverDrive, τον μεγαλύτερο διανομέα ηλεκτρονικών βιβλίων στις ΗΠΑ και γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 18 Σεπτεμβρίου, με προφανή στόχο την προσέλκυση αναγνωστικού κοινού στη νέα αυτή μορφή βιβλίου.  Οι ενδιαφερόμενοι ενθαρρύνονται να διαβάσουν ένα βιβλίο σε ψηφιακή μορφή και να το συζητήσουν με τους φίλους τους.

 Ηλεκτρονικό βιβλίο (ή ψηφιακό βιβλίο), είναι το βιβλίο σε ψηφιακή μορφή που εκδίδεται με σκοπό την ανάγνωσή του σε ηλεκτρονικό αναγνώστη, σε υπολογιστή ή άλλη ηλεκτρονική συσκευή. Παρόλο που μπορεί να διατίθεται και σε τυπωμένη εκδοχή ή να συνιστά ψηφιοποίηση ενός ήδη τυπωμένου βιβλίου, το ηλεκτρονικό βιβλίο δεν προϋποθέτει αναγκαστικά και ένα αντίστοιχο τυπωμένο βιβλίο.

Σήμερα οι βιβλιοθήκες τείνουν να αγοράζουν ηλεκτρονικά βιβλία (παρότι έχουν μεγαλύτερο κόστος) διότι δίνεται η δυνατότητα να γίνει ανάγνωση από πολλούς χρήστες ταυτόχρονα και χωρίς να είναι απαραίτητη η φυσική τους παρουσία στη βιβλιοθήκη.

ΑΔΡΑΞΤΕ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΚΙΝΗΣΤΕ ΕΝΑ!


Πηγή άρθρου: www.sansimera.gr