ΠΩΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ

ΠΩΣ ΝΑ ΓΕΜΙΣΕΙΣ ΤΟΝ  ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΧΡΟΝΟ ΣΟΥ

Ο ρυθμός της ζωής όταν είσαι ενήλικας είναι ιδιαίτερα ταχύς και οι υποχρεώσεις αυξημένες. Ως αποτέλεσμα ο ελεύθερος χρόνος είναι συχνά περιορισμένος και μία «πολυτέλεια», την οποία αποζητάμε συνεχώς!

Παρακάτω θα βρείτε μερικές ιδέες για το πώς μπορείτε να καλύψετε δημιουργικά τον χρόνο σας στο σπίτι!

-  ΠΡΟΣΩΠΙΚΕΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΕΣ

§ΝΤΕΚΟΥΠΑΖ

Το ντεκουπάζ είναι μία τεχνική χειροτεχνίας, η οποία έχει γίνει ιδιαίτερα γνωστή  τα τελευταία χρόνια! Με λίγα λόγια, μπορείτε να δημιουργήσετε διάφορα σχέδια και μοτίβα πάνω σε μία μεγάλη ποικιλία επιφανειών. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γυάλινα σκεύη (βάζα, μπουκάλια, ποτήρια κτλ.), ξύλινες επιφάνειες, γλάστρες, δίσκους, κεριά κ.ά. .

 Αρχικά, θα πρέπει να έχετε επιλέξει τα κατάλληλα υλικά για το ντεκουπάζ. Έχετε να επιλέξετε ανάμεσα σε εικόνες, κομμάτια από εφημερίδες, υφάσματα και χαρτοπετσέτες με διάφορα σχέδια, ειδικά διαμορφωμένες για αυτήν την τεχνική. Το επόμενο βήμα, είναι να προετοιμάσετε σωστά την επιφάνεια που θα χρησιμοποιήσετε. Στην συνέχεια, κόψτε με ψαλίδι τα μοτίβα και τις εικόνες της επιλογής σας και με ένα πινέλο τοποθετήστε ελάχιστη ποσότητα κόλλας (πρέπει να είναι αποκλειστικά για το ντεκουπάζ) πάνω στο σημείο της επιφάνειας που θέλετε να διακοσμήσετε. Μόλις έχετε τοποθετήσει το μοτίβο, θα πρέπει να προσθέσετε από πάνω αυτήν την φορά άλλο ένα πολύ λεπτό στρώμα κόλλας ώστε να σταθεροποιηθεί. Στην συνέχεια, το αφήνετε να στεγνώσει τελείως. Τέλος, αφού έχει στεγνώσει πλήρως, έχετε την επιλογή να προσθέσετε και μερικές στρώσεις βερνίκι, ώστε να δώσετε όποιο εφέ επιθυμείτε στο αντικείμενο.

§SCRAPBOOK

 Η τεχνική του scrapbooking, είναι μία εύκολη και ιδιαίτερα απλή διαδικασία, η οποία μπορεί να σας βοηθήσει να δημιουργήσετε εντυπωσιακά και πρωτότυπα αντικείμενα. Μπορείτε να φτιάξετε λευκώματα, ημερολόγια και κάρτες, αλλά και να διακοσμήσετε κουτιά ή άλλες επιφάνειες. Σκοπός είναι να διαλέξετε υλικά και διακοσμητικά της αρεσκείας σας (για παράδειγμα, υφάσματα, κορδέλες, κορδόνια, σελοτέιπ με σχέδια, κουμπιά, παλιές εικόνες και χαρτόνια κ.ά.), να τα συνδυάσετε και να τα κολλήσετε πάνω στο αντικείμενο που επιθυμείτε να διακοσμήσετε. Με αυτόν τον τρόπο παίρνετε ένα απλό κλασικό αντικείμενο και του προσθέτετε την δική σας προσωπική πινελιά!

-  ΠΑΖΛ

Η συναρμολόγηση ενός πάζλ μπορεί να προσφέρει αμέτρητες ώρες δημιουργικής απασχόλησης στον ελεύθερό σας χρόνο. Παρόλα αυτά, δεν χρειάζεται να μείνετε μόνο στο κομμάτι της συναρμολόγησης, αλλά να το χρησιμοποιήσετε για να διακοσμήσετε τον προσωπικό σας χώρο. Ένας όμορφος τρόπος για να αναδείξετε το πάζλ σας, είναι να το  κολλήσετε και είτε να το τοποθετήσετε σε κορνίζα με τζάμι είτε πάνω σε χαρτόνι μακέτας, ώστε να του δώσετε μία μορφή πίνακα! Στην συνέχεια, μπορείτε να κρεμάσετε την δημιουργία σας.

-  ΔΙΑΒΑΣΜΑ

 

 Μέσα από τις σελίδες ενός βιβλίου μπορείτε να εισέλθετε σε έναν κόσμο φαντασίας, που μπορεί να σας απομακρύνει από την καθημερινή ρουτίνα, αλλά και να σας προσφέρει στιγμές χαλάρωσης αλλά και γνώσης! 

 Ανάλογα με το γούστο που έχετε μπορείτε να επιλέξετε την κατηγορία βιβλίου που σας αρέσει καλύτερα. Από αστυνομικά, ρομαντικά, ιστορικά και κοινωνικά μυθιστορήματα, μέχρι βιογραφίες και πληροφοριακά βιβλία, ελληνικά ή ξενόγλωσσα, έχετε την δυνατότητα να διαλέξετε ανάμεσα σε μία γκάμα τίτλων και υποθέσεων!

Πηγή κεντρικής εικόνας: time.com